Squid Squad

Squid Squad är för dig mellan 13-25 år i (och runtom) Gnesta som vill engagera dig i frågor om klimat och miljö på olika sätt.

Vi träffas regelbundet i ett nybyggt växthus hos Art Lab Gnesta för att lära oss mer om allt från konst och komposter till opinionsbildning och civilkurage. Tillsammans utforskar vi praktiska, filosofiska, psykologiska och konstnärliga frågeställningar och arbetsmetoder kopplat till människans förhållande till resten av naturen.

Vi jobbar med konstnärer och andra experter, opinionsbildare och aktivister. Vi utforskar alternativ till den normativa livsstilen som bygger på ändliga naturresurser. Arbetet baseras på deltagarnas intressen och kan till exempel bli konstprojekt, gemensamma manifestationer eller kommunala medborgarförslag.

Tillsammans är vi en kraft för att gräva där vi står, men vi ger ett mycket större eko.

Det är gratis att vara med! Vi bjuder på fika.

Vill du veta mer, eller vill du vara med? Mejla Signe, signe.johannessen@artlabgnesta.se

Kommande träffar:

Välkommen att delta i nästa träff! Alla mellan ca 13-25 år är välkomna, även du som inte tidigare deltagit i Squid Squad. Det är gratis att vara med och vi bjuder på fika!


Vad växer på Bryggeriholmen? Workshop i cyanotopi

Papaver Rhoes - Anna Atkins, 1845

Papaver Rhoes – Anna Atkins, 1845

Fredag 14 augusti kl 13-16
Anna Atkins föddes 1799 och var en engelsk botaniker och fotograf. Hennes bok ”Photopgraphs of British Algae: Cyanotype Impressions” från 1843 var den första boken någonsin som innehöll fotografier. Metoden hon använde sig av kallas cyanotopi, och är ett sätt att exponera foton med hjälp av solljus.

I workshopen testar vi att genom cyanotopi framkalla bilder av de växter vi hittar runtomkring oss. Läs mer

Tidigare träffar:

Projektet genomförs med stöd av:

Svenska Postkodstiftelsens logotyp Kulturrådet