Om Art Lab Gnesta

Art Lab Gnesta är en plats för experimentella kopplingar mellan konst och samhälle.

Vi skapar möten mellan konsten och konstnärerna, lokalsamhället, skolor, konstinstitutioner och andra som arbetar med konst- eller samhällsfrågor – både lokalt, nationellt och internationellt. Vi håller till i det gamla bryggeriet i Gnesta, där det finns ateljéer, mötesrum och konsthall.

Vi gör utställningar, workshops, publikationer, samtal och andra evenemang både i huset, i det offentliga rummet och hos samarbetspartners. I vårt ateljéprogram bjuder vi in konstnärer för att utforska och producera ny konst som ger bränsle åt diskussionen om vår samtid och dess utmaningar.

Utställningsprogrammet gestaltar dessa frågeställningar genom inbjudna konstnärers arbete. Med fötterna i det sörmländska stationssamhället Gnesta och med blicken fäst utåt är vi en plats för produktion, presentation och diskussion.

Art Lab Gnesta är ett självorganiserat initiativ grundat 2010 som drivs av Föreningen Art Lab Gnesta. Tack till Gnesta kommun, Region Sörmland, Kulturrådet, BUS/KUN, Leader Inlandet, Allmänna arvsfonden, Konstfrämjandet, Kulturbryggan, Helge Ax:son Johnson, Nordisk kulturkontakt, Nordisk kulturfond, Konstfrämjandet, Postkodstiftelsen, Svenska institutet och Stiftelsen Karl Schultz-Köln och Marita Mörck-Schultz.

Art Lab Gnesta drivs genom samarbeten och stöd:

Nordisk kulturkontakt

Nordisk kulturfond

Kulturbryggan

Kulturrådet

Region Sörmland

SI - Swedish Institute

Arvsfonden

Konstfrämjandet

Gnesta kommun