Den ska bölja i vinden, fladdra i brisen – workshop med Åsa Norman

Publicerad: 9 oktober, 2020
Den ska bölja i vinden, fladdra i brisen – workshop med Åsa Norman

Åsa Norman.

28-29 oktober 10-14

Vilka frågor är viktigast för dig just nu? Hur kan du uttrycka dem så att de syns i mängden? Och hur kan textila fanor ur historien inspirera vårt arbete? Hur ser en fana ut som vi tillverkar och samlas under idag? Går det att samlas under en gemensam banderoll, och hur ser den i så fall ut?

Vi förbereder oss för framtidens demonstrationer genom att tillverka textila fanor och banderoller med hjälp av konstnären Åsa Norman. Vi ta även hjälp av konsthantverkaren och kvinnorättskämpen Mary Lowndes (1857-1929) som har sagt om banderolltillverkning:

“En banderoll handlar inte om ord, den är inget plakat: överlåt dylikt åt anslagstavlor och reklambärare. En banderoll är något som ska bölja i vinden, fladdra i brisen, ge färgstänk för vår njutnings skull, ömsom visa, ömsom dölja en devis man längtar efter att få tyda: man ska inte läsa den, man ska vörda den.”

Åsa Norman.

Åsa Norman

Åsa Norman är textilkonstnär. 2019 visades utställningen ”Solen skiner olika beroende på vädret” hos oss på Art Lab Gnesta.

Workshopen är gratis! Anmäl dig via DM eller till caroline.malmstrom@artlabgnesta.se.

Squid squad är för dig mellan ca 13-25 år i eller runtom Gnesta som är intresserad av klimatfrågor och konst.


I samarbete med Kurioso – en konstfestival för barn och unga, Sörmlands museum.