Diken, slussar och kvadrater

Publicerad: 23 oktober, 2020
Diken, slussar och kvadrater

Lördag 14/11 kl 12-14.30INSTÄLLT

Välkommen till en dag av samtal och undersökningar utifrån utställningen Felens morfologi av Malin Franzén.

I ett flerårigt arbete har Malin Franzén intresserat sig för kunskapssökande processer inom områden som botanik, boktryck och naturvård, och själva gestaltningen av dessa resultat. En viktig del av den konstnärliga processen är de återkommande samtal som konstnären haft med ett par personer som utifrån sina intresseområden och kompetenser bidragit till arbetet.

Nu bjuder vi in till en dag om diken, slussar och kvadrater, som rör sig genom utställningens olika rum. Tillsammans med konstnären Malin Franzén, Savita Avicienna (statsvetare, Earth CoLab), Axel Andersson (historiker och författare) och Adam Adobati (landskapsvetare Länsstyrelsen Sörmland & Naturskyddsföreningen Daga-Gnesta) utvecklas olika delar av arbetet. Tillsammans testar vi den brittiske växtmorfologen Agnes Arbers metoder för att visualisera studier av växtmaterial, och lyssnar till samtal och läsningar med de inbjudna gästerna.

Dagen börjar intill Frösjön, intill Art Lab Gnesta. Klä dig varmt! Vi bjuder på varm tranbärsdryck och smörgås.

OBS! Begränsat antal deltagare. Föranmälan krävs. Kostnadsfritt. Anmäl dig till caroline.malmstrom@artlabgnesta.se