Öppet möte: Squid squad

Publicerad: 26 april, 2019
Öppet möte: Squid squad

Bild: Emanuel Hallklint

Öppet möte: 3 maj kl 15.30 på Art Lab Gnesta.

Är du en av de som önskar att beslutsfattarna bör agera starkare för att stoppa klimatkollapsen? Vill du förändra samhället i en mer hållbar riktning? Engagerar du dig i miljöfrågor, eller vill hitta till ett större engagemang?

Du kanske har observerat något på din skola eller i din omgivning som du vill förändra? Eller deltagit i den globala klimatstrejken #fridaysforfuture med Greta Thunberg i spetsen?

Nu startar Art Lab Gnesta projektet Squid squad som är för just dig! Alla är välkomna men vi kommer i Squid squad att ge särskilt utrymme och definitionsmakt åt unga röster!

Kom och var med och påverka hur vi går vidare tillsammans!


Squid Squad är framförallt för dig mellan 13-25 år i (och runtom) Gnesta som vill engagera dig i frågor om klimat och miljö på olika sätt. Vi träffas regelbundet i ett nybyggt växthus hos Art Lab Gnesta för att lära oss mer om allt från konst och komposter till opinionsbildning och civilkurage. Tillsammans utforskar vi praktiska, filosofiska, psykologiska och konstnärliga frågeställningar och arbetsmetoder kopplat till människans förhållande till resten av naturen.

Vi jobbar med konstnärer och andra experter, opinionsbildare och aktivister. Arbetet baseras på deltagarnas intressen och kan till exempel bli konstprojekt, gemensamma manifestationer eller kommunala medborgarförslag.

Tillsammans är vi en kraft för att gräva där vi står, men vi ger ett mycket större eko.

Mer information om projektet