Lär dig odla matsvamp hemma! – Workshop och boksamtal

Publicerad: 14 februari, 2020
Lär dig odla matsvamp hemma! – Workshop och boksamtal

Lördag 7 mars Kl 10-16

Välkommen till en heldagsworkshop där du får lära dig att odla egen matsvamp hemma. Adam Adobati, landskapsvetare, biolog och en av Naturskyddsföreningen Daga-Gnestas svampentusiaster kommer att berätta och visa hur du enkelt kan odla ostronskivling och igelkottsvamp med hjälp av kaffesump, kraftfoder och stubbar.

Under lunchen bjuder vi på soppa på goliatmusseron. Axel Andersson, författare och kritiker, ger ett sammandrag av boken Mushroom at the end of the World av Anna Lowenhaupt Tsing, och leder ett samtal med de som läst boken. Boken utgår från matsutake-svampen (på svenska goliatmusseron) och ställer frågan om vad som kan leva i landskap skadade av mänsklig framfart. Boken går att beställa t ex på Adlibris och Bokus.

Kursen och samtalet är kostnadsfritt och är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen Daga-Gnesta och Art Lab Gnesta.

Föranmälan krävs via e-post till: caroline.malmstrom@artlabgnesta.se

Max 30 deltagare. Obs! Först till kvarn!