Nyöppning av Felens morfologi – nollpunkter

Publicerad: 9 april, 2021
Nyöppning av Felens morfologi – nollpunkter

Äntligen öppnar vi utställningen Felens morfologi – nollpunkter med nya verk av Malin Franzén, som bygger vidare på den utställning som öppnade hösten 2020 men fick stängas i förtid.

Bakom utställningarna ligger ett flerårigt arbete där Malin Franzén intresserat sig för kunskapssökande processer inom botanik, boktryck och naturvård, och återkommit till Gnesta för undersökningar, arbetsvistelser och möten. Sedan hösten har konstnären producerat nya verk och med hjälp av fotogrammetri, 3D-modellering och AR undersökt utställningens egen morfologi.

Här närmar sig konstnären nollpunkten – arbetets början och slut, sammandragning och expansion, närmande och utkastning. Art Lab Gnestas bottenplan och växthus fylls av träsnitt, handbundna böcker, videoverk, keramiska skulpturer, och en alldeles särskild lila färg som binder samman intresset för kunskapens omöjlighet.

Välkommen att besöka utställningen 17 april-23 maj, fredagar, lördagar och söndagar kl 12.00-16.00.

Utställningstext (PDF 173 K)

Covid-19

Besök gärna utställningen, men bara om du är frisk. Även om du har mindre symptom bör du stannat hemma.

I våra luftiga lokaler är det enkelt att hålla avstånd.
Vi tar emot max 8 besökare samtidigt.

Här finns möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten i entrén. Handsprit och munskydd finns utplacerat i utställningen.


Produktionen är möjliggjord med stöd av Konstnärsnämnden Iaspis, Svenska institutet Create in Residence samt Helge Ax:son Johnsons stiftelse.

Si - Swedish Institute