Järnnattsfestival

Publicerad: 17 maj, 2019
Järnnattsfestival

Söndag 26 maj kl 12-16

“Järnätterna” är ett gammalt uttryck för de nätter då man av tradition ansett att risken för frost var särskilt stor, något som påverkade utplanteringen av växter. Enligt äldre folktro har de första dagarna i juni varit riktpunkten i mellansverige (även om statistiken inte visar på några exakta datum för återkommande frost).

Vi bjuder in till familjefestival med plantbyte, persisk lunch med Akbar och Daniel från Vår lokal och en spelning med James Hollingworth från James & Karin (Djurens brevlåda, Älgarna demonstrerar). Dessutom inviger vi Gnestazakrahfan – en väggmålning på vårt nya växthus, som tagits fram tillsammans med elever från Frejaskolan.


Program

Kl 12.00 Akbar och Daniel bjuder på persisk lunch

Kl 13.45 Invigning Gnestazakhrafan

Kl 14.00 James Hollingworth spelar

Ta med plantor och sticklingar som du vill byta!


Ingen föranmälan krävs, alla är välkomna!


Arrangeras som en del av Gnesta i rörelse.