Dream Island boksläpp

Publicerad: 24 maj, 2019
Dream Island boksläpp

Torsdag 6 juni kl 13-18 på Art Lab Gnesta

Välkommen till Dream Island, det kan vara allt du vill att det ska vara.

Vi samlas hos Art Lab Gnesta för att fira lanseringen av publikationen Dream Island den 6 juni. Dream Island utforskar frågor kring tillhörighet och alienering genom olika litterära och konstnärliga bidrag. För att fira släppet vill vi bjuda in till en första glimt av den nyproducerade publikationen – alla är välkomna!

Under dagen kommer performanceduon kallio manninen att utföra ett magiskt ljud- och dansbaserat performance. Schemat för evenemanget publiceras snart. Lätta förfriskningar kommer att serveras.

Dream Island, det kan vara allt du vill att det ska vara. Från isolering till tillflykt och rekreation, existerar öarna med blandade betydelser. På samma sätt är drömmar fyllda med flera konnotationer, tänk det mörka innehållet i en skrämmande mardröm eller det glittrande ekot av en solbadad dagdröm. Båda åberopar ett rike där samhällsordningen är frånvarande, där det undermedvetna och irrationella löper fritt. Frihet eller kaos? Oavsett betydelser eller konnotationer är Dream Island en plats som vi alla kan tillhöra.

Dream Island redigeras av Daria Sol Andrews, Lauren Johnson, Sofia Jonsson och Essi Vesala.

Med bidrag från Daria Sol Andrews, Ana Victoria Bruno, Linnéa Gad, Viola Gad, Salad Hilowle, Erin Honeycutt, Lauren Johnson, Sofia Jonsson, Jari Kallio, Jaakko Pallasvuo, Meryem Saadi, Nadia Teheran, Igor Blomberg Tranæus, Essi Vesala och Elin Már Øyen Vister.

Grafisk design av Frida Häggström, Simon Nilsson, Jasmine Berge och Lars Høie.

Publiceringen och lanseringen av Dream Island är en del av det andra året i utbildningen i Curating Art, International Master’s Programme, på Stockholms universitet.