Finissage 6 maj!

Publicerad: 28 april, 2023
Finissage 6 maj!

Varmt välkommen på finissage för utställningen Horisonter 6 maj kl 12-18!

Det blir en heldag med workshops, performance, visning av utställningen, fika, musik, muralmålning, invigning av nytt permanent verk och vi håller öppet extra länge!


PROGRAM:

12-18 Utställningen öppen!

12-18 Makerspacet är öppet där besökare i alla åldrar kan göra sina egna knappar, konstböcker och arbeta med potatistryck!

12.30 Visning av utställningen av curator Erik Viklund

kl 13-15 Riso/Fanzine workshop med konstnären Jessica Williams! Från 8 år
Fri entré. Begränsat antal platser. Föranmälan görs till maline.casta@artlabgnesta.se

Monsterverkstad #4. Tillsammans med konstnären Jessica Williams skapar deltagarna ett gemensamt fanzine baserat på slumpen, sci-fi och risografen!

I sin konstnärliga process samlar Jessica Williams föremål från vardagen, som sedan bearbetas och förädlas. Genom språk, estetiska montage och tragikomik undersöker hon teman som identitet och människans förhållande till naturen, konsumtion och teknik.

Muralmålning av Olle Halvars 

Olle Halvars tar språng från de existerande målningarna och fragmenten som finns på vår stora målarvägg mellan garaget och växthuset, och gör under dagen ett nytt verk på plats!

kl 16-18 Performance-program med Marja-Leena Sillanpää, Pär Thörn och Lunchtime!

Marja-Leena Sillanpää – Performance. Marja-Leena fortsätter sitt sökande efter kontakt med Karl Schultz-Köln. En fortsättning på det arbete som Marja-Leena gjorde under sin residence-vistelse i Ateljé Karl på Art Lab Gnesta inför utställningen.

Pär Thörn – Performance. Pär Thörn genomför en liveversion av bildverket Det yrkesmässiga fisket i Vokalhavet, där han tolkar de visuella dikterna som ett partitur. Resultatet rör sig mellan stammande repetitiv ljudpoesi, knastrande elektronmusik och talsyntetisk techno.

Lunchtime bestående av konstnärerna Thomas Elovsson och Dave Allen spelar i växthuset. Lunchtime är Dave Allen och Thomas Elovssons projekt för två expanderade gitarrer. Undersökande av ljud som skulptur och icke-musik. Och av allt som cirkulerar runt.

Invigning – verk av Sara Söderberg
Under dagen invigs även ett permanent verk av Sara Söderberg i entrén till växthuset.


Monsterverkstaden är del av projektet Hydrans blöta formelsamling som drivs med stöd av Postkodstiftelsen.

Office for Contemporary Art Norway (OCA)  Postkodstiftelsen