Horisonter: Workshops

Publicerad: 20 mars, 2023
Horisonter: Workshops

Som en del av programmet för utställningen Horisonter hölls en rad workshops.


Bokbindningsworkshop: Bind din egen skissbok för hand med Erik Viklund

Lördag 29 april kl 13-15
Fri entré. Begränsat antal platser. Föranmälan görs till maline.casta@artlabgnesta.se

Vi går igenom olika bindningstekniker och vad man kan tänka på för att få ett bra resultat vid enkel bokbindning. Sedan väljer alla sitt papper, färg på tråd och storlek och så sätter vi oss ner och binder vår egen anteckningsbok för hand!

Workshopen tar ca två timmar och passar för alla åldrar som kan tråckla tråden på nålen.

Monsterverkstad #2: Ge nytt liv åt död materia med Olle Halvars

Söndag 2 april kl 12-13.30 resp kl 14-15.30
Fri entré
Begränsat antal platser. Föranmälan görs till maline.casta@artlabgnesta.se

Kom och ge nytt liv åt död materia genom er fantasi. Med hjälpa av torkade växtdelar och pappersrester skapar vi monster likt Frankensteins skapelse. Dessa kommer vi sedan trycka som affischer på risografen. Workshopen vänder sig till barn och unga deltagare tillsammans med en medföljande vuxen. där ni får skapa ett monster ihop.

Olle Halvars (1985) är en visuell konstnär baserad i Gnesta. Hans arbeten är en smältdeg av fragment och självinsikter som ofta tar sig uttryck med en svärta blandat med humor. Verken utgår ofta från grafik och olika trycktekniker men vidareutvecklas även i andra praktiker: Målning, mural, skulptur eller animation. Olle arbetar intuitivt i långa (utdragna) processer där misstag och sidospår blir en del av verken.

Monsterverkstad #3: Testa cut out animation med Olle Halvars

Lördag 15 april, 12.00-13.45 resp 14.15-16.00
Fri entré.
Begränsat antal platser. Föranmälan görs till maline.casta@artlabgnesta.se

Kom och testa cut out animation med Olle Halvars på påsken. Vi experimenterar med gamla riso-tryck och skapar nya monster och vidunder som vi levandegör genom animation och skapar en kort film. Workshopen är ca 1 h och 15 min sedan tittar vi på filmerna ihop.

Monsterverkstad #4: Riso/Fanzine workshop med konstnären Jessica Williams! Från 8 år

Lördag 6 maj kl 13-15
Tillsammans med konstnären Jessica Williams skapar vi en gemensam trycksak baserad på slumpen, sci-fi och risografen.

Fri entré. Begränsat antal platser. Föranmälan görs till maline.casta@artlabgnesta.se

I sin konstnärliga process samlar Jessica Williams föremål från vardagen, som sedan bearbetas och förädlas. Genom språk, estetiska montage och tragikomik undersöker hon teman som identitet och människans förhållande till naturen, konsumtion och teknik.

Jessica Williams håller en Risograf-workshop

Office for Contemporary Art Norway (OCA)

 


Monsterverkstaden är del av projektet Hydrans blöta formelsamling som drivs med stöd av Svenska Postkodlotteriets Stiftelse.

Svenska Postkodlotteriets Stiftelse (tidigare Postkodstiftelsen)