Horisonter

Publicerad: 30 januari, 2023
Horisonter

18 mars – 7 maj 2023
Åsa Elzén, Saskia Gullstrand, Olle Halvars, Lisa Jeannin, Marja-Leena Sillanpää, Pär Thörn, Jessica Williams

I utställningen Horisonter visas nya verk av inbjudna konstnärer, författare, clairvoyanter och astrologer som besökt Art Lab Gnesta vårvintern 2023. Under varsin vecka har de arbetat med vår risograf – en miljövänlig maskin som producerar mångfaldiga och färgglada tryck.

Risografen lanserades på 80-talet och användes främst av skolor, kyrkor och politiska rörelser för att sprida budskap billigt och effektivt. Varje färg trycks separat vilket ger ett oförutsägbart, organiskt och taktilt slutresultat.

Horisonten är den mest avlägsna punkten på jorden vi kan se. Den beskriver också gränslandet mellan vad vi redan vet och det vi inte kan uppfatta. Vilken kunskap framkallas mellan konstnärernas händer och maskinens dova dunsar?

I utställningsrummet har ett myller vuxit fram, lager på lager av flygblad, fanzines, posters och artist’s books. Mitt i salen har alla konstnärer lämnat varsin trycksak, en multipel som besökaren är välkommen att ta med sig hem.

Välkomna!

 

Utställningen är öppen lördagar och söndagar kl 12-16.


Horisonter: Workshops

Monsterverkstad #1: SPLATTER!

Lördag 18 mars kl 12-15

Monsterverkstad #2: Ge nytt liv åt död materia med Olle Halvars

Söndag 2 april kl 12-13.30 resp kl 14-15.30
Fri entré
Begränsat antal platser. Föranmälan görs till maline.casta@artlabgnesta.se

Bokbindningsworkshop: Bind din egen skissbok för hand med Erik Viklund

Lördag 29 april kl 13-15
Fri entré.
Begränsat antal platser. Föranmälan görs till maline.casta@artlabgnesta.se

Monsterverkstad #3: Jessica Williams

Lördag 6 maj kl 12-15
Fri entré och drop-in