När stearinet smälter – ljusworkshop & finissage

Publicerad: 10 oktober, 2022
När stearinet smälter – ljusworkshop & finissage

Lördag 5/11 kl 12-16
Fri entré, drop-in

Lördagen 5 november sammanfaller höstlovet, Alla helgons dag och den sista helgen för Art Lab Gnestas utställning Kroppar av frukt, underjordiska sinnen, om svampars förmåga att samtidigt bryta ner och skapa nytt liv.

Denna dag bjuder vi in till en workshop för att gjuta ljus i stearin och bivax av olika föremål som påminner om livets förgänglighet, den sista vilan och den oundvikliga nedbrytningen. En relik är en kvarleva eller föremål som kommit i kontakt med något heligt. Kanske är det en benbit, en död gren eller en särskild sten? Vilka reliker kan vår tid ladda, och vad händer när stearinet till sist smälter?

Workshopen passar alla åldrar men unga deltagare kan behöva en hjälpande hand av en medföljande vuxen. Workshopledare är Maline Casta och Anna Andersson.

OBS! Workshopen är gratis och alla är välkomna. Om vi blir många samtidigt kan viss väntetid förekomma.

Välkomna!


Workshopen är en del av Kurioso, Sörmlands museums konstfestival för barn och unga.

Kurioso logotyp Logotyp för Sörmlands Museum, en del av Region Sörmland