De värdelösa munnarna

Publicerad: 23 augusti, 2021
De värdelösa munnarna

Foto: Cannibal Peasant - Sigrid Holmwood, 2021

4/9 – 10/10 2021

Med Sigrid Holmwood, Moa Franzén/Kajsa Wadhia/Tove Salmgren, Django Giambanco, Åsa Norman, Linda Persson, Jannica Sandström, m fl

Att spekulera är att påstå, undersöka och investera i möjligheter, det är själva grunden för kunna experimentera. Spekulationen har väglett Art Lab Gnesta sedan vi öppnade dörrarna i oktober 2011. Med hjälp av den har vi ställt frågor om världens beskaffenhet, inte bara om hur den är eller har varit, utan också hur den skulle kunna vara bli.

I år firar vi 10 år, men istället för att sammanfatta just de åren, vänder vi blicken många hundra år tillbaka. Vi återvänder till en tid som ofta omtalas för sitt påstådda mörker, för att kasta taggiga små pilar som gör revor i tiden under sin färd mot framtiden. Här frodas mer-än-mänskliga relationer och hybrida kroppar, underkastelse och dans. Här ljuder röster som vi måste lyssna till för att kunna hitta nya sätt att vara i världen tillsammans.

I utställningen visas målningar, skulpturer, textila objekt, video- och ljudverk som föreslår andra sätt göra historia och erbjuder möjligheter till både motstånd, underkastelse och upprättelse. I mötet med konstverken uppstår nya, märkliga framtidsvarelser, som förhoppningsvis smiter ut genom dörren tillsammans med dig när du går.

Utställningstext (pdf, 520 K)


Utställningen är öppen fredagar, lördagar och söndagar kl 12-16. Den 5/9 är utställningen stängd.