Zine Workshop med Squid Squad

Publicerad: 20 maj, 2021
Zine Workshop med Squid Squad

Tyvärr måste vi ställa in lördagens zineworkshop pga sjukdom! Vi återkommer med nytt datum.

Lördag 29 maj 2021, kl 13-16

Har du något du bryr dig om som du vill dela? Kom och gör zines med oss!

Zines är små DIY-häften som började användas bland science fiction-fans på 1930-talet och exploderade under punkrörelsen på 1970-talet och under tredje vågens feminism. Som oberoende, självpublicerade objekt som använder material som finns omkring en, uppmuntrar de olika sätt att uttrycka sig och återspeglar djupt demokratiska och antikapitalistiska impulser.

Det finns inga regler för hur ett zine måste se ut eller vad det ska handla om: det handlar om att prova saker, bry sig om något och dela det. Zines är lekfulla, kaotiska, konstiga, oförutsägbara, upproriska och firande. Eftersom det kan vara alla dessa saker samtidigt är ett zine ett utmärkt utrymme för att experimentera med nya idéer. Formatet omfamnades och används fortfarande av aktivistgrupper tack vare sin subversiva potential och sin förmåga att störa etablerade kategorier.

Zinekultur handlar i grunden om att skapa stödjande nätverk och uppmuntra att dela med sig, så att människor kan träffas, prata och inspirera varandra.

Om det låter som något du vill lära dig mer om och engagera dig i, kom med oss ​​den 29 maj!

Workshopen ger dig utrymme och tid att börja skapa dina egna zines. Den drivs av Isabelle Ribe, curatorpraktikant på Art Lab Gnesta. Hon har arbetat med zines tidigare och har mycket att dela med sig av zine-kultur och historia, och olika viknings- och bindningstekniker. Du kommer att kunna behålla dina zines eller distribuera dem och starta ett samarbets-zinebibliotek på Art Lab Gnesta.

Workshopen är gratis och kommer huvudsakligen att drivas på engelska.
Allt material kommer att finnas, men deltagarna är välkomna att ta med egna inspirationskällor och material om de vill.

Om du är intresserad av att gå med, vänligen DM eller e-post: isabelle.g.ribe@gmail.com.
OBS, max 7 deltagare!


Squid Squad är för dig mellan cirka 13-25 år i eller runt Gnesta och är intresserad av klimatfrågor och konst.

“While other media are produced for money or prestige or public approval, zines are done (…) for love: love of expression, love of sharing, love of communication. And in protest against a culture and society that offers little reward for such acts of love, zines are also created out of rage.”
– Stephen Duncombe, Notes from the Underground: Zines and the Politics of Alternative Culture, 2009.