Studiecirkel: Människor och bin

Publicerad: 25 maj, 2015
Studiecirkel: Människor och bin

Som en del av projektet Utlöparna, ett samarbete mellan Konstfrämjandet, Art Lab Gnesta och Under tallarna, bjuder konstnären Erik Sjödin in till en studiecirkel där deltagarna träffas och fördjupar sig i temat människor och bin.

Under studiecirkeln presenterar Erik Sjödin den Den politiska biodlarens bibliotek; ett pågående arbete med att samla in, organisera och presentera böcker där paralleller dras mellan människor och bin. Biblioteket berör frågor som social organisation, antropomorfism och zoomorfism samt beroendeförhållanden och relationer mellan människor och djur.

I studiecirkeln läser och diskuterar deltagarna ett antal texter på temat människor och bin. Texterna är på engelska och samtalet är på engelska eller svenska, beroende på vilka som deltar.

Studiecirkeln sker hos Under tallarna i Järna, kl 16.15 den 7/6, 5/7 and 2/8. Anmäl dig till Erik Sjödin: mail(a)eriksjodin.net. Medverkan är gratis.

I september 2015 presenteras “Den politiska biodlarens bibliotek” i en utställning hos Art Lab Gnesta. Människor och bin är en del av Utlöparna, ett samarbete mellan Konstfrämjandet, Under tallarna och Art Lab Gnesta.

Anmäl dig här för att få informationsmail från studiecirkeln: