Glad sommar önskar Art Lab Gnesta!

Publicerad: 7 juli, 2014
Glad sommar önskar Art Lab Gnesta!

Foto: Joe Maclay

I våras sa vi hejdå till Karl-Schultz-Köln, Art Lab Gnestas möjliggörare, och publicerade boken om hans liv och verk. I ett samarbete med Historiska museet presenterade fem konstnärer och formgivare sina reserachprocesser i februari. Vi har också jobbat intensivt med Gnesta konstnärliga ungdomsråd, ett arbete som presenterades både i vinterns utställning Klotterstaden och i vårfestivalen i slutet av maj – och inte minst i den välbesökta Gnesta målarvägg. Art Lab Gnesta har också tillsammans med Riksutställningar lagt grunden för ett nätverk bestående av självorganiserande verksamheter som vi ser fram att berätta mer om framöver. Som en del av Nordic Fresh Air diskuterar vi frågor om bland annat yttrandefrihet och i höst tar vi emot den första inbjudna konstnären inom programmet, georgiske Giorgi Rodionov.

Till hösten har vi ett digert program med nya utställningar, presentationer och gästande konstnärer. Tillsammans med ANET – Andaman och Nicobar Environmental Team – på Andamanerna i Bengaliska viken, Indien, planerar Art Lab Gnesta ett residencyutbyte för konstnärer som arbetar med miljöfrågor. Forskare därifrån besöker oss redan i augusti för att lägga planerna för vinterns utbyte.

Följ oss via hemsidan, nyhetsbrevet och inte minst på Facebook för mer information.

Glad sommar – vi är snart tillbaka!