Johanna Adebäck tilldelas AIR Sörmland-stipendiet 2014

Publicerad: 24 juni, 2014
Johanna Adebäck tilldelas AIR Sörmland-stipendiet 2014

Ur juryns motivering:

”Johanna Adebäck tilldelas stipendiet för sin aktuella koppling till länet och hur hon tidigare presenterat en bredd av arbeten som utgått från specifika platser, alltid med en röd tråd. Juryn välkomnar ett utifrånperspektiv på den sörmländska samtiden och ser fram emot ett arbete om hur en plats uppfattar sig själv, hur den vill bli uppfattad och hur den uppfattas utifrån.”

För mer info om konstnären, se www.johannaadeback.se

Stipendiet innebär bland annat en vistelse hos Art Lab Gnesta under hösten 2014 och är ett samarbete med konstkonsulenten i Sörmland, Eskilstuna konstmuseum, Katrineholms konsthall och Ebelingmuseet. Läs mer om stipendiet på www.airsormland.se.