Gjuta ett språk och ett ljus

– workshop med konstnärerna Fredrika Anderson och Åsa Norman

Lördag 2 mars 2019 kl 12-17, Art Lab Gnesta

Workshopen är gratis!

Begränsat antal platser, anmäl senast 22/2 till caroline.malmstrom@artlabgnesta.se (Två platser kvar. Anmälningar hamnar sedan på reservlista).

Foto: Franciskus stigmata (objekt, stearin och paraffin) – Fredrika Anderson

Välkommen på workshop i utställningen ”Solen skiner olika beroende på vädret” av Åsa Norman! I utställningen görs försök att kasta ljus på 1200-talet, en tid som ofta omskrivs som mörk. Konstnären Fredrika Anderson är inbjuden att dela med sig av sitt arbete och sina kunskaper i att skapa skulpturer som i en förlängning blir tecken och språk från våra kroppar, och ljus att tända. Tillsammans gjuter vi av våra händer i algenat och stearin, alla deltagare tillverkar en skulptur. Inga förkunskaper krävs, vi hjälps åt genom alla steg i processen.

Ingen åldersgräns men små barn får gärna ha vuxet sällskap, vissa steg kräver lite fokus, till exempel att handha varmt stearin.

Dagen inleds med en kort presentation. Åsa berättar om utställningen och Fredrika visar bilder från sitt konstnärskap där hon bland annat har arbetat med just den här gjuttekniken.


Fredrika Anderson är bildkonstnär, utbildad vid Akademin Valand. Förutom det egna ateljéarbetet arrangerar hon seminarier, undervisar och skriver.

Åsa Norman arbetar som textilkonstnär och är utbildad vid HDK Steneby och Konstfack. Medlem och en av sex grundare i det feministiska konsthantverkskollektivet Den nya kvinnogruppen, DNK.


Läs mer om utställningen Solen skiner olika beroende på vädret av Åsa Norman