16/12 Momentum Gnesta – En manifestation för medmänsklighet

Publicerad: 27 november, 2017
16/12 Momentum Gnesta – En manifestation för medmänsklighet

Foto: Emanuel Hallklint

16 december 2017 – kl 16.00-17.30

Ännu en gång bjuder vi in till manifestation för medmänsklighet i förjulsmörkret!

Föreningen Art Lab Gnesta, Långsjö teater och Lokstallet Gnesta AB bjuder för tredje året i rad in alla medmänniskor till en symbolisk kraftsamling. Vi samlar er i Gnesta som står upp för mångfald, alla människors rätt till ett liv i fred och frihet och var människas rätt till sin egen åsikt. I tider av polarisering är denna manifestation en samlande hyllning till FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter. Vi som möter upp stödjer denna förklaring och vandrar 500 meter tillsammans för en inkluderande ort!

Vi samlas kl 16:00 utanför Art Lab Gnestas lokaler på Bryggeriholmen, där det är vernissage för en utställning med Meira Ahmemulic & Sophie Vuković. Därefter går vi tillsammans med tända facklor längs strandpromenaden, förbi vårt vackra Gnesta och bort till Lokstallet där det bjuds på glögg, tal och sång.

 

Eventet på Facebook


Denna manifestation är religiöst och partipolitiskt obunden. Bakom manifestationen står:

Art Lab Gnesta
Föreningen Teater i Gnesta
Gnesta Handel
Gnesta kommun
Gnesta solidaritet
Gnesta Waldorfskola
Gnesta/Trosa Gode Man- och Förvaltareförening
Konst i Gryt
Konstbyrån Reflection Company
Kultur 57
Kören Karins Änglar
Lions Club Gnesta
Lokstallarna i Gnesta AB
Långsjo:teater
NaturAhl HLR & Hälsa
SkandiaMäklarna Trosa/Gnesta
Skottvångs Grufva
Stjärnhovs IK
Vårdinge by Folkhögskola