Blomstervandring

Publicerad: 3 augusti, 2017
Blomstervandring

Art Lab Gnesta och Naturskyddsföreningen i Daga-Gnesta bjuder in till blomstervandring i Ekdal som slutar i vårt lokala kärr Marksjön. Tillsammans med botanisten Hans Rydberg undersöker vi vitmossor i alla möjliga färger, sensommarens alla blommor och det trolska kärrets grönbruna djup.

Efter vandringen finns det möjlighet att träda in i koreografen Katja Seitajokis och kompositören Tomas Björkdals träskljudlandskap. Ett ljudlandskap som bubblar av surt vatten, lukter och skiftande färger. Seitajoki och Björkdal har under sommaren haft residens på Art Lab Gnesta för att undersöka ljud och rörelse i träsket. Kan man genom att kamouflera sig som ett djur, en insekt eller en växt hitta en annan relation till vår omgivande natur?

Lyssna på Kamouflage här:


Pris: Kostnadsfritt
Plats: Ekdal – Marksjön
Tid: Söndagen den 27 augusti, kl. 10 – 13
Samlingsplats: Ekdal vid parkeringen

Vägbeskrivning: Åk in vägen som går mittemot Gnesta Vårdcentral. Vägen heter Kärvsvägen. Följ vägen tills du i en undergång korsar väg 57. Omedelbart efter denna går en väg till vänster. Följ den och parkera strax efter gården.


Med stöd av Kulturbryggan