Fält, nr 1 2012

Fält

Fält är en tidskrift för beröringspunkter mellan samtida urban kultur och landsbygd. Baserad i de konstproduktioner och presentationer som genomförs på Art Lab Gnesta vill vi skapa en språngbräda för samtal om konst och identitet, ofta med ett visst fokus på miljöfrågor. Tidskriften följer verksamheten och gestaltar ofta samarbeten eller specifika teman. Fält ges ut av Art Lab Gnesta två gånger om året.

2014 utkommer nummer 4 i samarbete med författaren Åsa Anderberg Strollo och Gnesta konstnärliga ungdomsråd. Senare under året ges tidskriftens femte nummer ut i en samproduktion med Anette Taranto, Scenkonst Sörmland, och koreograferna Helena Franzén och Ori Flomin som gästar Art Lab Gnesta under året.

I Fält #1 samlade vi konstnärliga projekt som visas hos Art Lab Gnesta 2012, inblickar hos lokala initiativ och bjöd in konstnärer, skribenter och fotografer att tolka frågor om konst, växtlighet och natur. Fält #2 presenterade projekt som visats och producerats hos oss 2013 med bl a Ingela Ihrman, John Skoog, Jan Matsson och Elena Mazzi. Utgåvan släpptes under ett samarbete med Microclima, en plats för samtidskonst inhyst i ett växthus från 1800-talet i Venedig. Fält #3 är en samproduktion med Eskilstuna konstmuseum och rör sig kring temat för museets konsttriennal Nordic Art Station – merry melancholy. Gästredaktören Sally Müller har i detta nummer undersökt begreppet melankoli i intervjuer med bl a konstnärer och forskare.

För att köpa exemplar av nuvarande eller tidigare nummer, kontakta oss på Klicka här

 

Kommentarer inaktiverade.