Den Kollektiva Hjärnan – Nätverksträff 12/9 – 13/9


Publicerad: 16 augusti, 2019
Den Kollektiva Hjärnan – Nätverksträff 12/9 – 13/9


Sommaren 2015 samlades ett tjugotal självorganiserade konstverksamheter från hela Sverige på den gamla lägergården Veskijärve, i skogen 10 km utanför Gnesta. Forskare och självorganiserade konstarbetare från hela världen medverkade och tecknade tillsammans med de svenska verksamheterna en gemensam karta över det självorganiserade konstfältets landskap. Dess förutsättningar, utmaningar och framförallt: dess möjligheter. Det här var början för nätverket “Den kollektiva hjärnan”. Sedan 2015 har nätverket samlats i Luleå, Göteborg och Sandviken. Antalet verksamheter som är del av nätverket har vuxit till omkring 50, utspridda över hela landet.

Nu återvänder vi till Veskijärve för att tillsammans förstå hur vårt nätverk och fält utvecklats de gångna åren, vad som har gjorts och vad som återstår att göra. Under två dagar samlas vi i skogen utanför Gnesta tillsammans andra inbjudna tänkare och kollegor. Det finns ett begränsat antal sängplatser i delade rum, dessa fördelas till de som anmäler sig först. För övriga finns det möjlighet att tälta på platsen.

Nätverksträffen vänder sig till dig som självorganiserar en konstverksamhet. Träffen är gratis och det finns möjlighet till reseersättning. Mer information om program och medverkande mailas ut den 30 augusti.

Anmäl dig senast den 30/8 genom att maila till sebastian.dahlqvist@artlabgnesta.se
Du får bekräftelse i vändande mail. OBS! Begränsat antal platser.

 

Mer info om Den kollektiva hjärnan: https://denkollektivahjarnan.se/