Lab Talk, öppen dansövning och miljöworkshop

Publicerad: 30 mars, 2014
Lab Talk, öppen dansövning och miljöworkshop

Sista helgen för utställningen med Karl Schultz-Köln
lördag och söndag 29-30 mars kl 12.00-16.00

I helgen är det sista chansen att se utställningen med Karl Schultz-Köln, Art Lab Gnestas möjliggörare. Här finns också boken om hans liv och mötet med Art Lab Gnesta.

Karl Schultz-Köln föddes i Tyskland 1921, men landade efter vistelser i Helsingfors, Baskien och Tungelsta till slut i Gnesta. Under sitt liv var han verksam som målare och keramiker hos Arabia och Porcelanas Bidasoa, och efter sig lämnade han ett rikt material. Utan egna barn och med ett intresse för att vara med att skapa nya arenor för konst visade Karl och Stiftelsen Karl Schultz-Köln och Marita Mörck-Schultz en stor generositet när de valde att samarbeta med det som skulle bli Art Lab Gnesta.

Lab Talk: ”Med bildytan som kunskapsfält”
söndag 30 mars 16.00 – 17.30

I anslutning till utställningen kommer konstnären Jan Rydén för att samtala med Helena Hildur W kring aktuella frågor om måleri utifrån projektet Thinking Through Painting. Fri entré.

Smygkika på dansövning
torsdag 3 april kl 18.00

På torsdag delar de gästande koreograferna/dansarna Ori Flomin och Helena Franzén med sig av sitt pågående arbete i en öppen övning med tillhörande samtal på Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta. Ori och Helena återkommer till Gnesta under året och presenterar en nyproducerad föreställning hos oss i höst. Residencyt är ett samarbete med Scenkonst Sörmland.

Workshop kring konst och miljö
torsdag 3 april kl. 18.30 – 21.00

Konstnärernas centralköp och KRO bjuder in till workshopen ”Konst och miljö – om material och metoder i samtida konstproduktion” där Art Lab Gnestas projekt Green Lab presenteras. Bl a föreläser konstnärerna Ulrika Jansson och Helena Hildur W. (Art Lab Gnesta). För anmälan och mer information, maila kro@kro.se.

Välkommen!