Premiärvisning av Squid Squad-filmer på Reclaiming Futures

Publicerad: 25 mars, 2022
Premiärvisning av Squid Squad-filmer på Reclaiming Futures

Still från filmen Månen och människan (2022).

Filmerna Månen och människan och Liquiduct, som producerats av ungdomsgruppen Squid Squad, premiärvisas som en del av vetenskapsfestivalen Reclaiming Futures – Storying change på Färgfabriken i Stockholm den 2 april 2022.

Tid: Lördag 2 april 13.00 till 16.00
Plats: Konsthallen Färgfabriken, Stora salen. Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen, Stockholm.


Månen och människan är en claymation film skapad av tre personer från ungdomsgruppen Squid Squad. Filmen utgår från en nära och sann historia men går att koppla till många händelser där vargen varit i centrum för diskussion. Filmen tar upp frågor som djurens rättigheter i en värld där de inte har en röst. Månen och människan är gjord av Hilda Ander, Maja Liljeblad och Vilma Wohlgemuth i samarbete med filmaren Fabian Scheffold.


Liquiduct:

Vid vassets rötter, på djupet är allt förvrängt. Det vaggar, svajar, dansar, till toppen där blommor frodas. Där livet från djupet tar sin form. Mörkret ser till att allt är gömt, skymt, förträngt.

Där du kom ifrån och dit du går.
Vad händer när andetagen ett efter ett förgår?
Ty den tid som går gör att ingenting någonsin består.

Liquiduct är en poetisk skildring av en resa och att resa sig från det som en gång varit. Liquiduct är gjord av Lean Deflorin och Klara Sederholm i samarbete med filmaren David Winnerstam.

Still ur filmen Liquiduct (2022).


Logotyp för Reclaiming Futures - Storying change I Reclaiming Futures – Storying Change möts ungdomar och forskare för samtal om klimatförändringar, miljöfrågor och vårt förhållande till naturen. Projektet har bland annat resulterat i ett antal kortfilmer. Nu presenteras delar av arbetet på en vetenskapsfestival med ett gediget program skapat och producerat av ungdomarna i samarbete med forskare och kulturaktörer.

Läs mer om Reclaiming Futures på Reclaimingfutures.se, Fargfabriken.se samt Eventet på Facebook.