Gideonsson/Londré är nästa konstnärskap i residencyutbytet Swamp Storytelling  

Publicerad: 11 maj, 2017
Gideonsson/Londré är nästa konstnärskap i residencyutbytet Swamp Storytelling  

Gideonsson/Londré, Residency, Swamp Storytelling

I Swamp Storytelling förenas naturvetenskaplig forskning och konstnärlig produktion i aktuella miljöfrågor genom ett samarbete mellan Art Lab Gnesta, det indiska företaget Earth CoLab som arbetar med forskning, design och lärande samt Svenska institutet.
Olika konstnärskap bjuds in till ett unikt fältarbete i nära dialog med forskare för att undersöka nya perspektiv på frågor om miljö, klimatutmaningar och katastrofhantering.

Nu har nästa konstnärskap inom utbytet utsetts och under maj reser Gideonsson/Londré till Indien för en månads fältbaserad residency vistelse som utgår från monsunens ankomst till regnskogsområdet Coorg. Gideonsson/Londré utgörs av konstnärerna Lisa Gideonsson och Gustaf Londré som har samarbetat sedan sedan 2009.
Duon arbetar tillsammans för att finna en gemensam kropp, ett “tredje”, för att därigenom nå och producera nya kunskaper och erfarenheter. Det gemensamma arbetet är tidskrävande, poetiskt och använder ofta den gemensamma kroppen som material.

Sedan 2016 är Swamp Storytelling del av Create in Residence, ett bilateralt residensprogram som initierades av Svenska institutet 2014. Programmet genomförs inom olika konstnärliga och kreativa områden och syftar till att främja kunskapsutbyte och skapa långsiktiga nätverk mellan individer och organisationer i Sverige och andra länder.

För ytterligare information, kontakta Signe Johannessen
signe.johannessen@artlabgnesta.se
+ 46 (0)708776385