Grundkurs i Youtubeing för kulturarbetare

Publicerad: 7 maj, 2017
Grundkurs i Youtubeing för kulturarbetare

Att kunna sprida och förklara sin verksamhet är viktigt för många kulturarbetare. Därför erbjuder vi nu en gratis kurs där vi går igenom grunderna för hur du kan filma, redigera och publicera ditt material.

Under kursen utgår vi ifrån deltagarnas nuvarande kunskap och ambition. Du utvecklar din förmåga att kommunicera din verksamhet i rörlig bild. Kursen fokuserar på de tekniska aspekterna och ger en grundlig genomgång av tekniken.

Vi kommer att arbeta med iPads och kringutrustning. Fördelen med detta är att filmning, klippning och publicering sker med samma utrustning vilket förenklar processen betydligt. Vi kommer även att kort gå igenom att filma med kamera och klippa i dator. Målet är att du skall känna dig bekväm med tekniken och veta hur du vill arbeta framöver.

Vi har all teknik som behövs, men om du vill ta med egen iPad så går det bra, förbered då din iPad genom att installera programmet iMovie.

Datum: 18/5 och 24/5 – 2017
Tid: 18.00 – 20.00
Pris: Gratis
Kurshållare: Nils Cromnow, nils.cromnow@artlabgnesta.se
Plats: Art Lab Gnesta, Bryggaregränd 4
Antal platser: 10