Undersökande växtfärgning i träsket

Publicerad: 11 juni, 2016
Undersökande växtfärgning i träsket

13 augusti kl 11-15.30

Art Lab Gnesta har bjudit in textilkonstnären Lina Sofia Lundin att leda en undersökande textilfärgningsworkshop med utgångspunkt i träsket. Tillsammans med biologen Hans Rydberg från Naturskyddsföreningen Daga-Gnesta börjar vi med en träskvandring där vi tittar närmare på vad som egentligen växer i våtmarken. Efter att ha samlat in färgmaterial beger vi oss till Art Lab Gnesta för att påbörja experimenten på ullgarn och tyg i bomull och silke.

Lina Sofia Lundin är utbildad på HDK i Göteborg och baserad i Falun. 2014 gav hon ut boken Naturlig Färgning – Mat och Kläder i ett Kretslopp.

Workshopen är gratis och antalet deltagare är begränsat till 15 personer. Anmälan är bindande och vi debiterar 300 kr om du anmält dig och inte dyker upp.

Anmälan görs till caroline.malmstrom@artlabgnesta.se. OBS! Workshopen är fullbokad men det går att ställa sig på reservlistan vid eventuella avanmälningar.

Medtag kläder efter väder samt egen matsäck!

Workshopen genomförs under utställningen Träskbiennalen och är ett samarbete med Hemslöjdskonsulenten i Sörmland/Sörmlands museum.