Vara utan efterfrågan – Frida Klingberg

Publicerad: 31 oktober, 2015
Vara utan efterfrågan – Frida Klingberg

15 november – 20 december 2015
Vernissage 15 november kl 12-16
Invigning och livespelning med Stina Salander kl 15

Vi lever i en högteknologisk tid där manuellt arbete automatiserats och omkring 8% av befolkningen kategoriseras som arbetslösa. Samtidigt förutsätter samhället ekonomiskt och socialt ett lönearbete, inte bara för privat försörjning. Den som inte har ett lönearbete får minskat inflytande över sitt liv samtidigt som systemet lägger stort ansvar på den enskilda individen. Vad gör detta med oss som människor?

I projektet Bastu för arbetslösa har konstnären Frida Klingberg anställt arbetslösa personer för bastubad och samtal om vilka erfarenheter och kunskaper om samhället man får genom ”att vara arbetslös”.

Utställningen bygger på Frida Klingbergs insamlade material och presenteras i en stor installation med den specialskrivna låten Vi finns! av Stina Salander. Dessutom släpps boken Vara utan efterfrågan – en dokumentation av Bastu för arbetslösa.

Välkommen!