Meeting You – en duo om vänskap

Publicerad: 6 november, 2014
Meeting You – en duo om vänskap

Foto: Håkan Jelk

Dansproduktionen Meeting You startade när Scenkonst Sörmland bjöd in koreograferna och dansarna Helena Franzén och Ori Flomin till ett kommunspecifikt residency. 2014 har de gästat Art Lab Gnesta, och den 28 november presenteras produktionen på Elektron i Gnesta.

Föreställningen rör sig kring vänskap och samhörighet. Hur uppstår och skapas vänskap? Sätts vänskapen på prov då vi fullt ut ska dela alla beslut i skapandeprocessen? Helena och Ori vill utmana sig själva och pröva nya rörelsepraktiker genom att blanda in improvisation och hålla vissa delar öppna i den synbara koreografiska strukturen. Just detta överraskningsmoment, att handla och reagera oförberedd, är ett sätt att skapa det oväntade både i processen och i den färdiga föreställningen. Läs mer om produktionen hos Scenkonst Sörmland.

Koreografi och dans: Helena Franzén, Ori Flomin
Musik: Jukka Rintamäki (Silverbullit)

27/11 Konsertsalen Scenkonst Sörmland, biljetter 140 kr, kl. 18.00
28/11 Elektron, Gnesta, fri entré, kl 19.00

När föreställningen visas i Gnesta släpper vi även ett nytt nummer av vår tidskrift Fält. Utifrån minnet av en rörelse bidrar bl a Annette Taranto, Håkan Jelk, Elina Suoyrjö, Linda Persson, Linda Freigni Nagler och Gnesta konstnärliga ungdomsråd. Grafisk form: Louise Kelpe.

Välkommen!