Finissage, livedans och spelning i Dirgy Dancing

Publicerad: 17 maj, 2024
Finissage, livedans och spelning i Dirgy Dancing

Lördag 25 maj kl 12-17
Livedans med Elise Brewer i utställningen ca kl 13.30 och 15.30
Spelning med Cicely Irvine & Elize Arvefjord 16.30
Fri entré

Den avslutande öppethelgen i utställningen Dirgy Dancing av Lisen Ellard aktiveras genom ett liveframförande av dansaren Elise Brewer, och i en spelning av Elize Arvfjord och Cicely Irvine som arbetat med musiken i installationen. Välkomna till det sista tillfället i utställningen att på nära håll få möta dans som frågar sig hur sorg kan rymmas i kroppen, och översättas till rörelse.

 

Om de medverkande

Elise Brewer arbetar inom fältet för samtida dans och koreografi med bas i Stockholm. Hon har en kandidatexamen i dans från Stockholms Konstnärliga Högskola. Hennes arbete tar ofta plats i offentliga miljöer där intresset startar i att undersöka specifika platsers relationella och performativa aspekter, att närma sig skärningspunkter mellan det sinnliga, det materiella och det praktiska, mellan det tidsliga och det rumsliga. Hennes senaste verk är you might plant a rose bush under your bedroom window. Elise har under de senaste åren arbetat med konstnärliga projekt på folkbibliotek som en del av duon Brewer & Blennow. Hon arbetar kontinuerligt tillsammans med koreograferna Malin Elgán och Frédéric Gies. Hon är en del av den konstnärsdrivna plattformen höjden i Östberga.

Cicely Irvine är musiker och kompositör från Göteborg, baserad i Stockholm som producerar musik till film, scenkonst och radio. I juni 2019 tog hon sin kandidatexamen i Ljuddesign för scenkonst vid Stockholms Konstnärliga Högskola.

Elize Arvefjord är verksam som kompositör och ljuddesigner, med bas i Stockholm. Hon tog sin kandidatexamen i ljuddesign för scenkonst på Stdh 2013 och har komponerat musik för produktioner på bland annat Dramaten, MDT, Stockholms Stadsteater, Riksteatern och

Östgötateatern. Elize är även medlem i scenkonstkollektivet Nyxxx, som tillsammans med övriga medlemmar skapar estetiska händelser för en deltagande publik.

 


Tårarnas torn

I Konstverkstan bjuder vi in alla, unga som gamla, att tillsammans bygga det högsta tornet någonsin tillägnad saknaden av någon eller något. Våra sorger och minnen blir till byggstenar, gigantiska murar som tillsammans bär upp varandra. Med kartong och textil skapar vi våra inre rum som får ta plats i tårarnas torn. Öppet kl 12-16, fri entré!


Plantbyte

Intill växthuset bjuder vi in till vårens andra plantbyte! Ta med de plantor du har för många av och byt dem mot något annat på vårt bytesbord 🌿