Föreläsning med Axel Andersson och skrivworkshop med Kristina Sigunsdotter under Gnesta bokdagar 2023

Publicerad: 29 september, 2023
Föreläsning med Axel Andersson och skrivworkshop med Kristina Sigunsdotter under Gnesta bokdagar 2023

För första gången någonsin anordnas Gnesta bokdagar – en lokal folkfest i litteraturens tecken för alla åldrar. Under tre dagar fylls Gnesta av boksamtal, författarbesök, skrivarworkshops och aktiviteter för barn och familj. Både lokala författarskap såväl som tillresta gäster medverkar.

Gnesta Bokdagar är ett samarbete mellan Gnesta Bibliotek, Gnesta Bokhandel, Art Lab Gnesta, ABF och Gnestabaserade Verbal förlag med syfte att fira litteraturen, boken och det skrivna ordet i alla dess former.

På Art Lab Gnesta arrangeras en föreläsning med Axel Andersson och en skrivworkshop med Kristina Sigunsdotter.

 

Axel Andersson – Litteratur och platsens föränderlighet

Torsdag 19 oktober kl 17-18
I växthuset, Art Lab Gnesta

Hur kan litteraturen fånga platsers ombytliga skepnader och vad innebär det idag att skriva från en plats? Författaren, historikern och Gnestabon Axel Andersson har i en rad olika verk undersökt hur det är möjligt att gå bortom drömmen om att kunna fånga platsers inneboende väsen för att i stället vara i och med deras vändningar, växlingar och undfallenhet. Detta ofta i ljuset av de accelererande klimatförändringarna som förflyktigat själva idén om platsers beständighet. Han kommer främst att tala utifrån ett pågående arbete där han följt Gnesta med omnejd över ett års tid och reseskildringen Reportage (Tragus, 2022) om Edinburgh.

Välkommen till det stora växthuset på baksidan av Art Lab Gnesta. Vi bjuder på varm äppelmust. Gratis biljetter finns att hämta på biblioteket from onsdag 4 oktober. Vi släpper även in i dörren i mån av plats.

Superhjältar & Superskurkar – skrivworkshop med Kristina Sigunsdotter

Lördag 21 oktober kl 11-13 (Obs föranmälan)
Plats: Art Lab Gnesta

Omslag för boken HumlanHanssons hemligheter av Kristina Sigunsdotter

Boken Humlan Hanssons hemligheter av Kristina Sigunsdotter

Lär dig skriva spännande karaktärer – allt från superhjältar till hjälpande enhörningar, träskmonster och miljöbovar – med Augustprisvinnaren Kristina Sigunsdotter, författare till böckerna om Humlan Hansson och Bims värld. Gör en egen karaktärsbok och vik och klistra din egen fantasiloppa!

För barn mellan 8-12 år. Begränsat antal platser, först till kvarn. Mejla din anmälan till maline.casta@artlabgnesta.se

 

Gnesta bokdagar 2023

Se hela programmet för Gnesta bokdagar 2023 på: Gnestabokdagar.se