Kärrkosmos

Publicerad: 11 maj, 2018
Kärrkosmos

Foto: Tomas Björkdal

Av Katja Seitajoki och Tomas Björkdal

Kärrkosmos är en interaktiv föreställning, ett ljudlandskap som bubblar av surt vatten, lukter och skiftande färger som tar plats i en våtmark. Genom att kamouflera sig i kärret får deltagaren undersöka flora och fauna samt träskets alla mystiska ljud och rörelser. Vi frågar oss om man, genom att kamouflera sig som ett djur, en insekt eller en växt, kan närma sig naturen och utmana de perspektiv som ger människan herravälde över naturen. I en tid av klimatutmaningar förenar vi konstnärliga, vetenskapliga och filosofiska perspektiv i en koreograferad ljudinstallation.

Idé och regi: Katja Seitajoki
Kompositör: Tomas Björkdal
Kostym: Maline Casta
Text: Katja Seitajoki och Eva Wichman
Medverkande: Katja Seitajoki, Tomas Björkdal och Per Sacklén
Röster: Monica Stenbeck, Elsa Meyer, Christian Hillborg, Katja Seitajoki, Per Sacklén
Bild: Tomas Björkdal

Anmälan

Meddela då du anmäler dig ifall du vill ha biltransport från Art Lab Gnesta till Marksjön. Boka biltransport senast den 23 augusti.

 

Föreställningen presenteras i kärret Marksjön i Gnesta där publiken får ta del av verket med hörlurar. Ta med stövlar!

En Arena Baubo produktion i samarbete med Art Lab Gnesta, UngaTur och Bagarmossens Folkets Hus. Med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Stockholms läns landsting


Längd: 1 tim och 15 min
Pris: Kostnadsfritt
Plats: Ekdal – Marksjön
Tid: 26 augusti kl 13 (föreställningen visades även 27 maj)
Ålder: Från 7 år

Samlingsplats: Ekdal vid parkeringen
Vägbeskrivning: Åk in vägen som går mittemot Gnesta Vårdcentral. Vägen heter Kärvsvägen. Följ vägen tills du i en undergång korsar väg 57. Omedelbart efter denna går en väg till vänster. Följ den och parkera strax efter gården.


Trailer