Inbjudan till samtal om gömda ekonomier

Publicerad: 15 september, 2017
Inbjudan till samtal om gömda ekonomier

Som en del av det nya projektet Trading in Kind bjuder Maj Horn och Art Lab Gnesta in till en kväll med middag och samtal om gömda ekonomier på Art Lab Gnesta.

26/9 kl 18-20. Kostnadsfritt.
Anmäl dig: info@artlabgnesta.se (senast den 25/9).

Projektets namn refererar till den ekonomiska termen In kind, vilken används för att beskriva utbyten som inte involverar pengar, som byteshandel mellan grannar och vänner. Genom att fokusera på dessa andra ekonomier vill Maj Horn skapa ett rum för studier och samtal om hur vi värderar och förhandlar med vår tid, vår kunskap och våra ting. Under kvällen presenterar Maj Horn bakgrunden till projektet Trading in Kind och bjuder in besökarna att över en gemensam middag vara del av ett kollektivt kunskapsutbyte och diskussioner om vilka gömda ekonomier som finns i och runt omkring Gnesta. Hur fungerar dessa ekonomier och vilka sociala band har eller knyter de?

Middagen som serveras är vegetarisk. Om du vill får du gärna ta med dig en maträtt eller något annat ätbart bidrag till middagen.


Maj Horn (f. 1987, DK) är en konstnär baserad i Köpenhamn. Under september månad gästar hon Art Lab Gnesta. I sitt arbete utforskar Horn offentliga rum och olika typer av gemenskaper genom att studera aspekter av kunskapsdelande och hur olika platser används och värderas. I sitt arbete använder hon sig av såväl fotografi och installationer som dialogbaserade processer, vandringar och interventioner. Maj Horn är utbildad vid Funen Art Academy.