Laboscope

Publicerad: 16 december, 2016
Laboscope

I vinter fortsätter vi att utveckla vårt samarbete med det indiska forskarnätverket Earth CoLab på plats i Indien, och projektets residencykonstnär 2016/17 Jennifer Rainsford anländer snart för en vistelse i de indiska våtmarkerna. Samtidigt bjuder vi på en av Swamp Storytellings produktioner: appen Laboscope är ett nytt redskap för unika observationer.

1816 uppfann vetenskapsmannen sir David Brewster kalejdoskopet. 200 år senare lanserar Art Lab Gnesta Laboscope, ett nytt redskap för unika observationer.

Ett löv i förruttnelse i en gyttjepöl förvandlas till en suggestiv kropp. En spirande knopp utvecklas till intrikata mönster. Likt snöflingor blir Laboscopes skapelser aldrig lika.
Upptäck ekosystemen omkring dig. Med Laboscope har du verktyget att nära observera och spara på skönheten.

Art Lab Gnesta samarbetar med forskarteamet Earth CoLab i Swamp Storytelling ett gemensamt konstnärligt, pedagogiskt och ekopolitiskt kall där konsten och naturvetenskapen samverkar. Laboscope är ett instrument som uppstått i det samarbetet. Arbetet har letts av Erik Rören och Signe Johannessen i dialog med ca 100 st åttondeklassare från Frejaskolan i Gnesta.

En hyllning till naturens detaljerade skönhet!


  

Dela gärna dina bilder med hashtagen: #laboscope