1/12 Momentum Gnesta – En manifestation för medmänsklighet

Publicerad: 11 november, 2016
1/12 Momentum Gnesta – En manifestation för medmänsklighet

Foto: Emanuel Hallklint

1 december kl 16.00-17.30
Eventet på Facebook

Ännu en gång bjuder vi in till manifestation för medmänsklighet i förjulsmörkret!

Föreningen Art Lab Gnesta och Lokstallet Gnesta AB bjuder för andra året i rad in alla medmänniskor till en symbolisk kraftsamling. Vi samlar er i Gnesta som står upp för mångfald, alla människors rätt till ett liv i fred och frihet och var människas rätt till sin egen åsikt. I tider av polarisering är denna manifestation en samlande hyllning till FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter. Vi som möter upp stödjer denna förklaring och vandrar 500 meter tillsammans för en inkluderande ort!

Vi samlas utanför Art Lab Gnestas lokaler på Bryggeriholmen där det kommer bli visning av filmer gjorda av barn och unga i Stjärnhov. Här kommer även bjudas på musikaliska inslag. Därefter går vi tillsammans med tända facklor längs strandpromenaden, förbi vårt vackra Gnesta och bort till Lokstallet där det bjuds på glögg och tal. Manifestationen avslutas med att Långsjöteater presenterar en sprakande eldföreställning med Gycklargruppen TRiX.

Program:

16.00 – På Art Lab Gnesta visas elevarbeten från Frejaskolan, filmprojekt i Stärnhov och Gnesta Waldorfskola
16.30 – Vi promenerar med facklor längs den ljusutsmyckade strandpromenaden till Lokstallarna. Ljusinstallation av Tobias Fredricson och Mattias Schneider.
17.00 – Karins Änglar sjunger för oss
17.10 – Tal
17.15 – Eldshow med Gycklargruppen TRiX