Teaterföreställningen Grismanifestet – 14/11 på Elektron i Gnesta

Publicerad: 29 oktober, 2016
Teaterföreställningen Grismanifestet – 14/11 på Elektron i Gnesta

Naturskyddsföreningen Daga-Gnesta och Art Lab Gnesta bjuder in till föreställningen Grismanifestet, producerad av Scenkonstgruppen.

Måndagen 14 november kl 19.00
På Elektron i Gnesta
Eventet på Facebook

Fri entré

Manus och regi: Patrik Franke

Pjäsen har kommit till mot bakgrund av den pågående omvandlingen av vår världsbild och vetskapen om att hela vårt sätt att leva gått i baklås – och att det nu krävs ett nytt sätt att se på människan och verkligheten. Pjäsen berör de händelser som har lett fram till den alltmer hotande klimatkatastrofen och om hur ondska, kallsinne, ignorans, begär och kortsiktighet förstör alla utsikter till en hållbar utveckling av planeten.

Samtidigt som pjäsen gestaltar cynism och girighet, frosseri och övermod, så skildrar den också människans kärlek, livsvilja och den förmåga hon äger att ändra händelseutvecklingen och resa sig mot de krafter som hotar henne. Berättelsen handlar om en kvinna som – i likhet med allt fler människor i dag – inte står ut med att passivt titta på medan mänskligheten som kollektiv gör sitt bästa för att förstöra klimatet och förorena natur och miljö.

I föreställningen kommer hon på hur hon ska vända sitt missmod till en konstruktiv kraft. Scenkonstgruppen vill att miljö- och djurskyddsorganisationerna ska få en positiv bild av hur miljöfrågan kan gestaltas inom konsten och därmed initiera fler projekt tillsammans med konstnärer. Gruppen vill också det omvända: att kulturvärlden ska se att miljötemat väl låter sig gestaltas konstnärligt och locka till nya projekt.

Art Lab Gnesta logotyp