Jennifer Rainsford nästa konstnär i residencyutbytet Swamp Storytelling

Publicerad: 8 oktober, 2016
Jennifer Rainsford nästa konstnär i residencyutbytet Swamp Storytelling

I Swamp Storytelling kombineras arbetsfälten för naturvetenskaplig forskning och konstnärlig produktion kring aktuella miljöfrågor genom ett samarbete mellan Art Lab Gnesta, det indiska forskarnätverket Earth CoLab och Svenska institutet. Konstnärer bjuds in till fältarbete i nära dialog med forskare för att formulera nya perspektiv på frågor om miljö, klimatutmaningar och katastrofhantering.

Nu har nästa konstnär inom utbytet utsetts och i vinter reser Jennifer Rainsford till Indien för ett arbete som utgår i Pondicherry. Jennifer Rainsford är baserad i Stockholm. Hennes arbeten inom film, foto och skulptur följer och utforskar naturens förstörelse och återuppbyggnad.

Sedan 2016 är Swamp Storytelling del av Create in Residence, ett bilateralt residensprogram som initierades av Svenska institutet 2014. Programmet genomförs inom olika konstnärliga och kreativa områden och syftar till att främja kunskapsutbyte och skapa långsiktiga nätverk mellan individer och organisationer i Sverige och andra länder.