Lansering av Destination Sörmland

Publicerad: 12 april, 2016
Lansering av Destination Sörmland

24 april kl 12.30-15, invigning kl 13

destinationsormland.com är din guide till produkten Sörmland. Vi tar dig i handen och leder dig rätt i destinationsutvecklingsdjungeln. Vad innebär det egentligen att en plats kommersialiseras? Och vad sker under och genom processen då denna produkt tas fram och presenteras?

Hösten 2014 besökte konstnären Johanna Adebäck Art Lab Gnesta som AIR Sörmland-stipendiat. Under sin tid i Sörmland tittade hon närmare på hur regionen marknadsförs och hur maktstrukturerna i destinationsutvecklingsarbetet ser ut. Vem och vad får egentligen synas och höras? Och vilken syn förmedlas på platser och ägande?

Nu presenteras resultatet av hennes arbete: destinationsormland.com, Sörmlands nya inofficiella destinationssida.

Välkommen!

AIR Sörmland är ett samarbete mellan Art Lab Gnesta, Ebelingmuseet, Katrineholms konsthall, Eskilstuna konstmuseum och Sörmlands Museum. Projektet har även genomförts med stöd från Stiftelsen Längmanska kulturfonden.