Augusti hos Art Lab Gnesta

Publicerad: 22 augusti, 2014
Augusti hos Art Lab Gnesta

Foto: stillbild ur "Mulldjuret" - Mikael Lindahl.

Hösten är snart här och Art Lab Gnesta har precis dragit igång nästa stora samarbete: i Swamp Storytelling genomför vi ett residencyutbyte med utgångspunkt i mangroveträsken på ögruppen Andamanerna. Just nu har vi forskare från ANET på plats för att planera vinterns utbyte kring konst och naturvetenskap. Mikael Lindahl blir utbytets första konstnär som reser till forskningsstationen på Andamanerna och framöver presenteras projektet även hos oss i Gnesta. Med stöd från Helge Ax:son Johnson och Kulturrådet.

Under sommaren har stora utställningssalen fungerat som ateljé åt gästande konstnären Tobias Bernstrup, som arbetat med en ny storskalig presentation. Igårkväll öppnade äntligen hans utställning South of Heaven på Galleri Andréhn-Schiptjenko i Stockholm. Utställningen kan ses t o m den 27 september.

På söndag den 24 augusti gör Signe Johannessen en presentation av Art Lab Gnestas verksamhet i Everything you want was already here – ett seminarium kring kontextspecifika residencyprogram hos Rejmyre Art Lab. Läs mer här.

I oktober öppnar nästa stora utställning med verk av Paula Urbano, och lite senare i höst presenterar vi ett samarbete med Scenkonst Sörmland och koreograferna Helena Franzén och Ori Flomin. Dessutom intar årets AIR Sörmland-stipendiat Johanna Adebäck bryggeriets stora ateljé.

Följ oss på hemsidan, i nyhetsbrev och inte minst på Facebook för mer information.