Lär dig mjölksyra grönsaker!

Publicerad: 4 september, 2012
Lär dig mjölksyra grönsaker!

Under Gnestas gröna marknad lördagen 15 september har Art Lab Gnesta bjudit in Joe Gaebler att hålla en workshop om mjölksyrning av grönsaker. Mjölksyrning är en tusenårig teknik för att konservera grönsaker som på ett skonsamt sätt gynnar råvarornas näringsvärde.

Joe är på plats i Bryggeriet mellan kl 10.00 till 16.00 och du är välkommen när som helst under dagen. Räkna med att det tar dig 1,5-2 timmar att få din kruka fylld med snart mjölksyrade grönsaker. Köp era grönsaker på Gnestas gröna marknad samma dag eller ta med egenodlade.

Ta med dig en vass kniv och mjölksyrningskruka om du har en sådan ? vi har också ett begränsat antal krukor till försäljning.

Rekommenderad donation är ca 70kr.

Om du har några frågor ring gärna Joe på 0738 23 55 59 eller maila till joegaebler@yahoo.com

Workshopen är en del av Art Lab Gnestas Green Year 2012, där vi tittar närmre på frågor om bl a miljö, hållbarhet och livsmedelsproduktion.

Välkommen!