Art Lab Gnesta på Supermarket 2012

Publicerad: 15 februari, 2012
Art Lab Gnesta på Supermarket 2012

Konstnären Logiiraz Ganbat flyttar sitt arbete i utställningen Building Grounds hos Art Lab Gnesta till Supermarket och Kulturhuset i Stockholm. Här arbetar han med skulptur, och framförallt med de särskilda material som följt hans arbete sedan början av 1990-talet.

Genom att utgå ifrån traditionella papier maché-tekniker och anpassa ingredienserna på olika sätt har Logiiraz Ganbat tagit fram nya material. Sand, gräs och jord blir i hans händer grunden för nya skulpturer. Hos ART LAB Gnesta använder konstnären bland annat kodynga, ull och torkade löv från Gnestas bondgårdar. Under Supermarket välkomnas besökarna att följa hela arbetet: från framtagning av material till de färdiga skulpturerna och relieferna. Ett kartutsnitt av orten Gnesta tar form i en relief av material som producerats just i Gnesta.

Logiiraz Ganbats vistelse i Gnesta och utställningen Building Grounds är en del av Green Year 2012 då vi under året producerar projekt som rör relationen mellan människa och natur ur aspekter såsom bostadsfrågor, livsmedelproduktion och försurningen av den intilliggande Frösjön.

ART LAB Gnesta är en plats för experimentella kopplingar mellan konst och samhälle. Här byggs broar mellan konstnärer, lokalbefolkning, kommun, skolor, konstinstitutioner och andra som arbetar med samhälleliga frågor. Viljan till ett konstnärsdrivet initiativ med både samhällsförankring och ett starkt utställningsprogram ger Art Lab Gnesta en unik utgångspunkt.

Med konsten i fokus finns en öppenhet i programmet och projekten tar olika form; publikationer, utställningar, workshops, samtal och andra evenemang produceras och äger rum i huset. Med fötterna i det sörmländska stationssamhället Gnesta och med blicken fäst utåt är vi en plats för produktion, diskussion och kreativitet.