Elena Mazzi och Mikael Lindahl på What a mess!

Publicerad: 21 augusti, 2012
Elena Mazzi och Mikael Lindahl på What a mess!

Art Lab Gnesta har bjudit in den italienska konstnären Elena Mazzi för en performance under What a mess! – mässan för konstnärsdrivna initiativ i Fredrikstad, Norge, 24-26 augusti. Inspirerad av Dora Garcia och en egen performance Mazzi genomförde i Slovenien i somras diskuterar hon behoven och möjligheterna för konstnärsdrivna initiativ runtom Europa. Performancen pågår under hela mässan och är en del av Art Lab Gnestas pågående undersökning av identiteten och möjligheterna för konstnärsdrivna initiativ som startade 2011 med en konferens och fortsätter 2013-2014 i ett projekt som samlar kunskap och utvecklar gemensamma strategier för konstnärsdrivna initiativ utanför storstädernas urbana sammanhang. Elena Mazzi har nyligen genomfört ett residency hos Future Farmers i San Francisco och arbetar just nu på en utställning hos det italienska kulturinstitutet i Stockholm.

Samtidigt visar vi en film fortfarande i produktion av Mikael Lindahl om konstnären och Art Lab Gnestas möjliggörare Karl Schultz-Köln. Efter att ha ställt ut sitt arbete hos Art Lab Gnesta i början av 2012 bjöds Lindahl in att genomföra en residencyperiod. Under denna tid följde han 91-åriga Schultz-Köln i hans vardag.