Om Art Lab Gnesta

Art Lab Gnesta är en plats för experimentella kopplingar mellan konst och samhälle. Vi är intresserade av relationer mellan konsten och konstnärerna, lokalsamhället, skolor, konstinstitutioner och andra som arbetar med konst- eller samhällsfrågor – både lokalt, nationellt och internationellt. I det gamla bryggeriet i Gnesta finns ateljéer, verkstäder, konsthall och projektrum.

Vårt arbete tar olika form; publikationer, utställningar, workshops, samtal och andra evenemang produceras och äger rum både i huset, i det offentliga rummet och hos samarbetspartners. I vårt ateljéprogram bjuder vi in konstnärer för att utforska och utveckla idéer som ger bränsle åt diskussionen om vår samtid och dess utmaningar. Utställningsprogrammet gestaltar intressanta frågeställningar och gästande konstnärers arbete. Med fötterna i det sörmländska stationssamhället Gnesta och med blicken fäst utåt är vi en plats för produktion, presentation, diskussion och kreativitet.

Art Lab Gnesta är ett självorganiserat initiativ grundat 2010 som drivs av Föreningen Art Lab Gnesta med en styrelse som består av bl a konstnärer, curatorer och författare. Tack till Gnesta kommun, Landstinget Sörmland, Kulturrådet, BUS/KUN, Leader Inlandet, Allmänna arvsfonden, Konstfrämjandet, Helge Ax:son Johnson, Kulturkontakt Nord och Stiftelsen Karl Schultz-Köln och Marita Mörck-Schultz.

Kommentarer inaktiverade.