Nätverk

Art Lab Gnesta arbetar aktivt tillsammans med olika konstnärer, forskare och andra verksamheter med gemensamma mål och intressen.

Bland annat utvecklar vi ett nationellt nätverk för självorganiserade verksamheter med stöd av Konstfrämjandet och Riksutställningar, där Galleri Syster, Verkligheten, Not Quite, Rejmyre Art Lab och Kultivator ingår.

Tillsammans med Earth CoLab, Indien, driver Art Lab Gnesta ett residencyutbyte för konstnärer som arbetar med miljöfrågor. Vi är också del av Nordic Fresh Air, ett residencyprogram för konstnärer i politisk förföljelse, som drivs av HIAP i Helsingfors.

Under 2013 hade vi ett närmare samarbete med bl a Historiska museet i Stockholm, Microclima i Venedig, Mustarinda i Hyrynsalmi, Finland, Eskilstuna konstmuseum och Sörmlands läns konstkonsulent. Dessutom var vi medarrangörer till Context in Flux på initiativ av Riksutställningar.

Tidigare har Art Lab Gnesta undersökt möjliga nätverksplattformar genom deltagande i Supermarket Art Fair, What a mess! i Fredrikstad, Norge och Belgrade Art Fair, Serbien. Vi har också bjudits in att presentera och diskutera vår verksamhet i olika sammanhang, exempelvis under Riksutställningars Intensivdagar i december 2012. I det tidigare projektet Art Lab Gnesta Research, ALG/R, delades erfarenheter kring konstnärligt undersökande arbete tillsammans med ett nätverk konstnärer.

I oktober 2011 arrangerade vi tillsammans med Botkyrka konsthall Nordic Commuter’s Network Meeting med inbjudna representanter från ateljéprogram i Finland, Estland, Polen, Rumänien och Turkiet. Under ett par dagar i Gnesta pågick presentationer, diskussioner och studiebesök. Efter mötet producerades Nordic Commuter’s Residency Project Notebook (bilden ovan), formgiven av Maryam Fanni.

Kommentarer inaktiverade.