Herbarium

Publicerad: 10 augusti, 2018
Herbarium

Grafisk design: Oskar Laurin

22/9 – 28/10

Medverkande konstnärer: Jenny Anderson, Laboratory for Aesthetics and Ecology, Johannes Helldén, Ingela Ihrman, Katarina Lundgren, Uriel Orlow, Luiza Prado & Tobias Sjöberg

Utställningen Herbarium samlar och presenterar konstnärskap som undersöker olika medicinska traditioner, framtida ekologier, biostölder och kolonialt motstånd, gränserna mellan kroppens inre och yttre och människans relation till naturen. De olika verken tar oss med in i kroppen, ner i jorden, genom tidens olika lager, över geografins och kroppens gränser.

Genom utställningen frågar vi: hur kan vi betrakta växter inte bara som vittnen utan medskapare i våra olika historieskrivningar? Som aktörer som kopplar samman perspektiv och traditioner som annars hålls åtskilda. Aktörer som överskrider gränserna mellan natur och kultur, tradition och modernitet, etablerad såväl som alternativ medicin.

Herbarium utgår från Art Lab Gnesta och görs i samarbete med Grafikens Hus. Men likt utlöpare växer utställningen genom föreläsningar, performances, installationer och workshops vidare till Stockholm, Södertälje, Järna och Ytterjärna.


19/8 – Smygöppning av utställningen Herbarium

Välkommen på Art Lab Gnestas och Grafikens Hus smygöppning av utställningen Herbarium söndagen den 19 augusti kl. 16–21.30 hos Under Tallarna i Järna. Konstnären Johannes Heldén tar oss in i skogen i Järna.

Konstnären Johannes Heldéns performativa vandring börjar kl. 18. Vi bjuder på alkoholfri dryck. Lokalproducerad mat finns till försäljning hela kvällen. Läs mer