Kärrkosmos

Publicerad: 11 maj, 2018
Kärrkosmos

Foto: Tomas Björkdal

Av Katja Seitajoki och Tomas Björkdal

Kärrkosmos är en interaktiv föreställning, ett ljudlandskap som bubblar av surt vatten, lukter och skiftande färger som tar plats i en våtmark. Genom att kamouflera sig i kärret får deltagaren undersöka flora och fauna samt träskets alla mystiska ljud och rörelser. Vi frågar oss om man, genom att kamouflera sig som ett djur, en insekt eller en växt, kan närma sig naturen och utmana de perspektiv som ger människan herravälde över naturen. I en tid av klimatutmaningar förenar vi konstnärliga, vetenskapliga och filosofiska perspektiv i en koreograferad ljudinstallation.

Föreställningen presenteras i Marksjön i Gnesta där publiken får ta del av verket med hörlurar. Ta med stövlar!

En Arena Baubo produktion i samarbete med Art Lab Gnesta och UngaTur.
 Med stöd av Kulturrådet och Stockholm Stad.

Idé och regi: Katja Seitajoki
Kompositör: Tomas Björkdal
Text: Katja Seitajoki och Eva Wichman
Medverkande: Katja Seitajoki, Per Sacklén och Tomas Björkdal
Bild: Tomas Björkdal


Längd: ca 45 minuter
Pris: Kostnadsfritt
Plats: Ekdal – Marksjön
Tid: Söndagen den 27 maj kl 13
Samlingsplats: Ekdal vid parkeringen
Vägbeskrivning: Åk in vägen som går mittemot Gnesta Vårdcentral. Vägen heter Kärvsvägen. Följ vägen tills du i en undergång korsar väg 57. Omedelbart efter denna går en väg till vänster. Följ den och parkera strax efter gården.


Trailer